Privacyverklaring

De Europese en Belgische wetgeving, alsook de Brusselse ordonnanties, kunnen wijzigen, en mijn privacyverklaring ook. Daarom raad ik je aan om deze kleine lettertjes af en toe door te nemen. 

Vanwege de privacywetgeving heb ik voor shushanikphotography.com een privacyverklaring gemaakt. Ik raad je aan om deze bij een bezoek aan mijn website door te nemen. Dit bevat informatie over wat ik verzamel, waarom ik dat doe en hoe je jouw rechten kunt uitoefenen.

Contactgegevens:

Shushanik Musheghyan

shushanikphotography.com

info@shushanikphotography.com

Antwerpen, België

Verzamelen van persoonlijke gegevens

shushanikphotography.com verzamelt persoonsgegevens van jouzelf, zoals de gegevens die jij aan mij verstrekt via de website, e-mail, telefoon en WhatsApp. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die verwerkt worden:

 • voornaam;
 • eventueel achternaam;
 • e-mailadres;
 • je website;
 • eventueel je telefoonnummer;
 • IP-adres;
 • apparaat type;
 • overige persoonsgegevens die je actief verstrekt, bijvoorbeeld in een reactie die je plaatst of in correspondentie;
 • gegevens over jouw activiteiten op de website (denk aan browsertype en -taal, verwijzings- en exitpagina’s, besturingssysteem en andere gegevens).

Waarom bewaar ik persoonsgegevens?

shushanikphotography.com bewaart jouw persoonsgegevens voor deze doeleinden:

 • Bij het sturen van een e-mail, zal ik jouw e-mailadres, naam en de inhoud van de e-mail bekijken. Ik bewaar alle e-mails gedurende een aantal jaar, conform de Belgische wetgeving.
 • Ik gebruik het statistiekprogramma Google Analytics om jouw gedrag op de website te analyseren om de website te kunnen verbeteren en het aanbod af te stemmen op jouw voorkeuren. De tracking gegevens via Google Analytics blijven 14 maanden bewaard.
 • Om facturen te maken verwerk ik je naam, e-mailadres, factuuradres, telefoonnummer, klantnummer en ondernemings- en BTW-nummer (KvK-nummer in Nederland). Deze gegevens heb ik nodig om betalingen te verwerken. Voor de Belgische belastingdienst moeten deze gegevens 5 jaar bewaard blijven. Daarna zal ik deze verwijderen. Ik factureer vanuit België, dus deze moeten voldoen aan de Europese richtlijnen.

Jouw gegevens gebruik ik niet voor andere doeleinden dan hierboven beschreven staan. Zo zullen jouw gegevens niet worden doorgegeven voor commerciële doeleinden en / of goede doelen.

Op mijn website worden geen speciale persoonlijke gegevens verzamelt zoals informatie voer politieke meningen, etnische achtergrond, religieuze opvattingen, gezondheid, strafrechtelijke gegevens of andere zaken.

Rechten

Wil je weten wat ik van jou bewaar, dan kun je mij een e-mail sturen met een verzoek tot inzage van jouw persoonsgegevens. Mochten daar onjuistheden instaan, dan kun je verzoeken om deze gegevens aan te passen, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen.

Je kan mij ook verzoeken om overdracht van jouw persoonsgegevens of je kan bezwaar aantekenen tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens vanwege bijzondere omstandigheden. Om er zeker van te zijn dat dit van jezelf komt, stuur je mij een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee. Maak in deze kopie van je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en rijksregisternummer (in Nederland Burgerservicenummer of BSN) zwart. Dit ter bescherming van jouw privacy.

Beveiliging

Bescherming van persoonlijke gegevens vind ik super belangrijk en daarom neem ik de nodige maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging te voorkomen. Mocht je het idee hebben dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van problemen, neem dan contact met mij op via info@shushanikphotography.com

Ik beveilig jouw persoonsgegevens op de volgende manieren:

 • Gebruik van software ter beveiliging van jouw privacy, zoals een virusscanner en een firewall
 • Mijn computer en telefoon zijn beschermd met wachtwoorden
 • Jouw gegevens worden verstuurd via een beveiligde internetverbinding. Dit heet TLS (voordien SSL). Als je in de adresbalk kijkt, dan zie je ‘https’ staan en een hangslotje.
 • Ik ben de enige persoon die deze website beheerd, niemand anders kan hieraan komen.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

Ook hecht ik groot belang aan de privacy van personen onder de 16 jaar. Het is niet mijn bedoeling gegevens te verzamelen van deze doelgroep, tenzij zij toestemming hebben van hun ouders of voogd. Ik kan alleen niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Daarom raad ik ouders aan actief betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen. Zo kun je voorkomen dat er gegevens verzameld worden van je kind zonder je toestemming. Mocht je het idee hebben dat dat toch is gebeurd, neem dan contact met mij op via info@shushanikphotography.com. dan zal ik direct de gegevens verwijderen.

Cookies

Op deze website gebruik ik functionele, analytische en tracking cookies. Dat zijn kleine tekstbestanden die bij een eerste bezoek aan de website worden opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. De cookies die ik gebruik hebben een puur technische functionaliteit. Dat zorgt ervoor dat de website goed functioneert en jouw voorkeursinstellingen worden onthouden.

Via Google Analytics plaatst shushanikphotography.com cookies die jouw surfgedrag registreren. Als je deze website een eerste keer bezoekt, dan word je geïnformeerd over de cookies en word je de vraag gesteld om toestemming te verlenen voor het plaatsen hiervan. Je kan je hiervoor afmelden door je browser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Eerder opgeslagen informatie kun je verwijderen via de instellingen van je browser.

Social media knoppen

Op shushanikphotography.com vind je social media buttons die het ons beiden gemakkelijk maken om een website te volgen of blogs te delen via social media. De meeste social media werken met cookies, maar dit is hun eigen beleidsvoering. Hier kan ik helaas geen invloed op uitoefenen. Lees zeker de privacyverklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten hoe zij met jouw informatie omgaan.

Klacht indienen

Ga je niet akkoord met de manier waarop ik jouw gegevens bescherm? Dat kun je doen door mij een mailtje te sturen en dan kijken we eerst of we het samen op kunnen lossen. Komen wij er niet aan uit, dan kun je dat altijd nog online doen via de Gegevensbeschermingsautoriteit. Deze instantie houdt in België toezicht op de bescherming van persoonsgegevens.

Contact

Heb je verdere vragen over mijn privacy- of cookiebeleid, het inzicht in en de nauwkeurigheid van de persoonlijke gegevens die je mij gaf via deze website, of verzoeken om oude informatie te wissen? Stuur dan een mailtje naar info@shushanikphotography.com.

De Europese en Belgische wetgeving, alsook de Brusselse ordonnanties, kunnen wijzigen, en mijn privacyverklaring ook. Daarom raad ik je aan om deze kleine lettertjes af en toe door te nemen.